Swedish Fika keramikutställning

8 Juli – 19 Augusti

OBS! Anmälningstiden har gått ut

Under 500-årsjubileet i Strängnäs får medlemmar i föreningen Keramiker i Sörmland disponera Multeums utställningslokal i 6 hela veckor. Här kan du visa alster med anknytning till temat “fika” genom att ”mötas” fritt tolkat både i bruksform och skulpturalt. Material: Lera. Vi behöver anmälan och uppgifter om vad du vill ställa ut för att kunna planera utställningslokalen senast 14 april via anmälningslänken. 

“Fika” är ett svenskt uttryck för hur vi samlas kring kaffe/te och något gott därtill. Utställningen har två delar av temat Swedish Fika:

   -Ett stort fikabord där du kan bidra med brukskeramik, kaffekoppar, fat, assietter o.dyl.

   -En konstkeramikutställning där du kan bidra med allt som du kan förklara hör samman med fikamötet (rast, paus, beslut, dialog m.m.)

Du har fria händer men vi behöver veta hur stor plats du behöver och hur du vill beskriva ditt/dina alster i temat Swedish Fika. Sänd gärna foton, beskrivningar och frågor till Maud Bosson nedan.

Inget hindrar att du finns med på både fikabord och konstkeramikutställningen. Vår arbetsgrupp för utställningen kommer därefter att planera för hur utställningslokalen ska inredas – en beställning vi behöver göra i god tid. Vi tar oss rätten att placera dina alster på ett sätt vi bedömer är bäst för utställningens helhet.

 

 Den 3-4 juli kl 12-19 lämnar du in dina keramikalster på Multeum i utställningslokalen. (Strängnäs Bibliotek, Eskilstunavägen 2, Strängnäs) Du kan marknadsföra din ateljé och via visitkort skapa kontakt med köpare. (Kom ihåg att prissätta!) Det är viktigt att du beskriver dina alster, hur du tänkt, teknik m m

Vernissage lördagen den 8 juli kl 10-15. Vi producerar en digital vernissageinbjudan som du kan skicka ut till alla dina vänner i sociala medier Lokalen är kameraövervakad och keramiken kommer att vara försäkrad.

Skicka uppgifterna om dina utställningsföremål till Maud Bosson maud@bosson.org Använd rubriken Swedish Fika i mejlrubriken. Maud fungerar som samordnare i arbetsgruppen och svarar gärna på dina frågor.

Vi har en tanke kring en keramikmarknad för medlemmar på och utanför Multeum den dagen. 

8 Juli – 19 Augusti

Swedish Fika keramikutställning under Strängnäs 500-årsjubileum i Multeums utställningslokal.

Arrangör. Keramiker i Sörmland.

Vernissage: 8 Juli kl.10-15 Öppettider: mån-tor kl.9-19, fre kl. 10-17, lör kl.10-15

Finissage: 19 augusti kl.10-15 med hämtning av sålda saker och försäljning av fler.